St George House, Bristol

The St George house was a project with a fairly restricted budget which we needed to maximise to transform the space. Structural changes were kept to a minimum, moving one doorway and removing one wall.

The property had been stripped of character and charm so as an Interior Designer, the priority was to restore this to the Victorian home. Old chipboard flooring was removed and replaced with reclaimed timber flooring from a local reclamation yard. Reclaimed boards have a more interesting grain and richer colour which deepens over time. Not only were they aesthetically more pleasing, they are the environmentally friendly solution, particularly when using a local salvage yard.

The vintage theme continued with the furniture sourcing - in the dining area a lovely big extendable Gplan dining table, Ercol's windsor quaker dining chairs and an old church pew. The livingroom was completed with an elegant collection of vintage finds and a large velvet sofa. Feature walls were created to balance the proportions of each room and mirrors radiate light around the space.

 

(See our Instagram page for before & after photos of the St George project)

Roath Park House, Cardiff

 

The Roath Park house was a beautiful period property recently extended, but without thought as to how the spaces would be used once complete. The clients needed our expertise to make the spaces more functional for their lifestyles, and to bring personality and humour into the home.

The period properties in this area are exceedingly long and can therefore feel rather like a corridor. This problem was addressed by interjecting the long hallway with an entrance area defined by a rug, artwork and sideboard. This also created a transition from the busy outside world to the calm and welcoming sanctuary of home. Life was restored into the 'back room' by transforming the space into a gym and laundry room - stylishly balancing form and function. And the cold paved back garden was converted into a green oasis, ideal for alfresco dining and entertaining friends and family.

 

A wonderful selection of artwork, objects and furniture were curated to give the home personality and to aid in bridging the gap between 1920 and 2020. The aim was to respect the history of the home, whilst also enabling the new owners to feel it incorporated their own personalities. Spaces were kept light and airy - avoiding visually heavier pieces of furniture and fabric. Instead, each room feels wonderfully bright and furniture sits delicately in its new charming surroundings.

Farnham House, Surrey

The Farnham project is an elegant and refined collection of spaces. Flooded with natural light, they draw you in and lure one into a state of tranquility and comfort.

 

The colour palettes are restrained and tonal - shades are carefully layered and texture gives the spaces added depth.

 

The kitchen is delightfully indulgent, one which would keep any chef more than content. Brushed stainless steel sends light dancing around the room and grey washed cabinetry catches this in it's shimmering, tactile grain.

Bathrooms are spa-like and serene, stepping into the space one can feel the troubles of the day instantly washed away.

(See our Instagram page for images from our Interior design Portfolio)